Saturday 2 March 2013

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ “ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ – ATHENAEUM” ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΑ...

Το “Αthenaeum” είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό αφιερωμένο στη μνήμη και τη δόξα της Μαρίας Κάλλας. Ιδρύθηκε το 1974 από ένα γκρουπ εμπνευσμένων καλλιτεχνών με σκοπό τη συμβολή στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού.

Πλαισιωμένο από ξεχωριστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου, θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς του τόπου. Η μακρόχρονη και πλούσια προσφορά του, αναγνωρισμένη από τα μεγαλύτερα Μουσικά Ιδρύματα του εξωτερικού έχει καταστήσει το Αthenaeum ένα καταξιωμένο οργανισμό σε όλο τον κόσμο.

Στο κτίριο της οδού Αδριανού στεγάζονται:
• Το Ωδείο Athenaeum
• Δύο αίθουσες συναυλιών, όπου πραγματοποιούνται οι πρώτοι κύκλοι του Grand Prix Μαρία Κάλλας, καθώς επίσης συναυλίες και ρεσιτάλ.
• H λέσχη των μελών του Athenaeum.
• Η τραπεζαρία των εκπαιδευομένων.
• Μουσική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη, αποκλειστικά για χρήση των σπουδαστών.

Στο κτίριο υπάρχουν επίσης χώροι, όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρά συνέδρια, συνεντεύξεις τύπου, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λ.π.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Για την υποστήριξη της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και το Ωδείο ATHENAEUM προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τη Μουσική Σκηνή τους στο Κελάρι, Αδριανού 3, Θησείο, σε μουσικά σχήματα και μεμονωμένους καλλιτέχνες που επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους αλλά δεν έχουν την οικονομική ευρωστία για να ενοικιάσουν ένα χώρο.

Η Μουσική Σκηνή στο Κελάρι του ATHENAEUM διαθέτει πιάνο με ουρά, μικροφωνική εγκατάσταση και απλή φωτιστική κάλυψη και προσφέρεται για μικρά σχήματα και για όλες τις μορφές της μουσικής εκτός κλασικής. Τα μέσα αυτά διατίθενται για τη βραδιά της εκδήλωσης και μια πρόβα, χωρίς να επιβαρύνονται οι καλλιτέχνες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και δεν προβλέπεται καμία αμοιβή για τους καλλιτέχνες. Το σχήμα καλύπτει όλες τις αμοιβές υπέρ τρίτων, πλην ΑΕΠΙ και, η κάθε αίτηση παρουσίασης πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από demo του καλλιτέχνη ή, του συνόλου.

Athenaeum
Αδριανού 3
105 55 Αθήνα (Θησείο)
Τηλ.: 210-321 19 87, 55 και 49
Φαξ: 210-321 11 96
e-mail: contact@athenaeum.com.gr
Internet: www.athenaeum.com.gr

No comments:

Post a Comment